Fructele de mango îmi plac la nebunie, simple , în salate sau desert. Oricum, doar să fie gata în câteva minute 🙂
De data asta i-am dat și Viktóriei , desigur ei fără zahăr, iar soțului meu deobicei fără ghimbir. Spun deobicei fiindcă acum este la „dietă”, norocul meu! 😆
Ah ! De mâine si eu! 😜
Ingrediente: pentru 4 persoane
* 1 mango mare
* 125 gr mascarpone
* 200 gr iaurt 3.8%
* 1 lingură Ghimbir ras ( se poate și fără)
* 2 -3 linguri suc de lămâie (mi-a plăcut și cu portocală)
* 2 linguri îndulcitor ( folosesc xilitol)
* 4 linguri zahăr brun , eu prefer zahăr de cocos
Metoda de pregãtire:
1. Curăță fructele de mango de coajă și de sâmbure. taie -l în cubulețe mici și împarte -l în 4 părți egale în boluri sau pahare .
2. Amestecă crema de mascarpone cu iaurt, ghimbirul ras , sucul de lămâie și îndulcitorul .
3. Pune crema peste mango si lasă-l la răcit în frigider 1 oră , sau cum îmi place mie, să fie gata de ieri 🙂 , în congelator 30 de minute.
4. După ce l-ai scos din frigider pune câte o lingură de zahăr brun peste ele , zahărul să acopere crema.
5. Asează-l în cuptorul preîncălzit sau microunde 1-2 minute până când zahărul se topește .
6. Păstrează-l la frigider până la servire .
Enjoy,
Andy